Binnen de gemeente worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Er zijn verschillende samenkomsten, gemeente opbouwende activiteiten en jeugdgroepen. Verschillende pastoraat teams dienen onze gemeente. Daarnaast zijn er verschillende zendelingen uitgezonden vanuit onze gemeente, en worden er evangelisatie acties gehouden.

Heeft u vragen over één van deze activiteiten dan kunt u altijd contact opnemen.

Pastoraat algemeen

De gemeente de reddingsark beschikt over een team van pastorale medewerkers.

Wanneer u door omstandigheden in geestelijke nood terecht bent gekomen en een gesprek wilt, kunt u een beroep doen op een van de pastorale werkers. Zij willen u helpen om met u tot een bijbelse oplossing te komen. Indien nodig of gewenst kunnen zij u ook doorverwijzen naar verdere (professionele) pastorale hulp.

2gether jeugdpastoraat

Voor de kinderen en/of jongeren met moeilijkheden of problemen zijn er de pastorale kinder- of jongerenwerkers. Deze vorm van pastoraat werkt onder de naam 2gether. Wil je liever per e-mail contact hebben? Stuur dan een e-mail naar 2gether@dereddingsark.nl (natuurlijk is dat vertrouwelijk).

Huwelijkspastoraat

Voorhuwelijkse begeleiding

Als je van plan bent te gaan trouwen, willen we graag dat je de voorhuwelijkse cursus volgt. In een zestal avonden worden de onderwerpen behandeld: bijbels onderwijs over de instelling van het huwelijk, rolpatronen, communicatie, seksualiteit, omgaan met financien.

Marriage course

Hoe bouw je aan een huwelijk dat een leven lang duurt.... Deze cursus geeft praktische handvatten om te bouwen aan een gezond huwelijk dat een leven lang meegaat.

De cursus houdt in: zeven avonden als echtpaar samen uit te zijn!
De volgende onderwerpen komen aan de orde: elkaar laten zien wat je nodig hebt, effectief communiceren, conflicten oplossen, pijn uit het verleden verwerken, hoe maak je duidelijk dat je van elkaar houdt, omgaan met ouders en schoonouders, goede seks, tijd nemen voor elkaar en plezier maken. Uw privacy wordt strikt bewaard. Er zijn geen groepsdiscussies waarin u zaken met anderen moet delen.